Egészségmegőrzés - Kutyák

Ezen az oldalon megtalálod az összes, Egészségmegőrzés - Kutyák témában készült írásunkat időrendben. Amennyiben más állatfajok érdekelnek, a szűrt listához kattints a lista tetején látható ikonok valamelyikére.

CIKK
Zajfóbiás kutyák és macskák gazdáinak figyelmébe ajánljuk cikkünket, melyben az ellenjavallt készítmények mellett a probléma kezelésére leginkább alkalmas, hazánkban is forgalmazási engedéllyel rendelkező hatóanyagokról is szót ejtünk.

FACEBOOK VIDEÓ
Köhög, tüsszög, öklendezik? Rövid videónkban állatorvosok és pácienseik illusztrálják, mi a különbség a visszafelé tüsszentés, a kennelköhögés és a szívproblémából eredő köhögés között.

FACEBOOK POSZT
Keverék és fajtatiszta kutyák esetén is növeli bizonyos mozgásszervi betegségek kialakulásának kockázatát a 6 hónapos kor előtt elvégzett ivartalanítás, ha az állat várható felnőttkori testtömege meghaladja majd a 20 kg-ot. A Kaliforniai Állatorvosi Egyetem kutatói több ezer kutya adatainak elemzése nyomán jutottak erre a következtetésre.

CIKK
Kinek jó a kutyák kötelező, évenkénti veszettség elleni védőoltása, ki jár jól? Szükséges? Vagy csak lehúzás? Állásfoglalásunk a 2018. évi hazai helyzet tükrében.

CIKK
A hőguta kezelés nélkül halálos lehet! Ismerjük meg, hogyan előzhető meg és hogyan enyhíthetőek a kánikula egyéb hatásai.

CIKK
Csakúgy, mint az embereknek, a kutyáknak is lehet szívproblémájuk és ha a probléma elég súlyos, akár bele is halhatnak. Óvd a kutyád szívének egészségét azáltal, hogy megismered a szívbetegségre utaló tüneteket, megtanulod, hogyan lehet csökkenteni a kialakulás veszélyeit, illetve mit kell tenni a probléma jelentkezése esetén!