Egészségmegőrzés - Nyulak

Ezen az oldalon megtalálod az összes, Egészségmegőrzés - Nyulak témában készült írásunkat időrendben. Amennyiben más állatfajok érdekelnek, a szűrt listához kattints a lista tetején látható ikonok valamelyikére.

CIKK
Harsog a zöld! De bárhonnan szedhető? Vegyük sorra, hogy honnan és miért ne gyűjts zöldet az állataidnak.

CIKK
Jó szándék, rossz gyógyszer c. cikksorozatunk eme mellékletében a nyúlfélék és a rágcsálók otthoni gyógykezelése során előforduló gyakori hibákat vesszük sorra.

FACEBOOK POSZT
2020.11.20. Az új készítmény, a Nobivac Myxo-RHD Plus elnevezésű vakcina megérkezett Magyarországra.

FACEBOOK VIDEÓ
A nyulak élete nem csak játék és mese! Hallottál már az E. cuniculiról? Az Encephalitozoon cuniculi egy mikroszkópikus méretű egysejtű gomba. Obligát parazita, leggyakrabban az agy, a gerincvelő és a vese sejtjeit fertőzi meg. Ha a videóban felsorolt tünetek bármelyike jelentkezik a nyuszidnál, haladéktalanul fordulj vele állatorvoshoz!

CIKK
Véletlen ionofor mérgezésben nemcsak a célállat fajok, hanem egyéb állatfajok is megbetegedhetnek és elpusztulhatnak. Egyes ionoforok kis mennyiségben is halálos veszélyt jelentenek pl. a lófélékre, a kifejlett bendővel még nem rendelkező kérődzőkre, a felnőtt pulykákra, a kutyákra és a macskákra. De mik ezek az ionoforok egyáltalán, mit keresnek a takarmányban és hogyan előzhetjük meg, hogy bajt okozzanak?