Egészségmegőrzés - Tevefélék

Ezen az oldalon megtalálod az összes, Egészségmegőrzés - Tevefélék témában készült írásunkat időrendben. Amennyiben más állatfajok érdekelnek, a szűrt listához kattints a lista tetején látható ikonok valamelyikére.

CIKK
Hazánkban az újvilági tevefélék féreghajtására alkalmas készítményeket a kérődzőkre törzskönyvezett termékek között találhatjuk meg. Nem mindegy azonban, ezek közül mit és milyen adagolásban használhatunk az alpakák endoparazitái ellen.

CIKK
Az alpakák zsírmáj betegsége egy gyakran figyelmen kívül hagyott, emiatt általában igen rossz prognózisú betegség, amely bármilyen életkorú és nemű alpakánál előfordulhat. Kezelése az állatorvos és az állattartó részéről is komplex megközelítést és módszeres gondolkodást igényel. A témát részleteiben taglaló, emiatt az Olvasótól kitartást igénylő cikkünket – az érintett állattartókon és állatorvosaikon kívül – elsősorban az élettani és az állatjólléti témák iránt mélyebben érdeklődők számára ajánljuk.

CIKK
Két részes cikkünkben egy nagyon alattomos, rejtetten kialakuló, életveszélyes állapottal (tünetegyüttessel) fogunk foglalkozni. Az első részben, melyet most olvashattok, megalapozzuk a témát elméleti ismeretekkel, a második részben pedig a probléma gyakorlati megközelítésével fogunk foglalkozni. Erre a nagy körítésre azért van szükség, mert a szóban forgó összetett anyagcserezavar sikeres kezeléséhez (és megelőzéséhez!) elsősorban jó MÓDSZERre, nem pedig egy konkrét gyógyszerre lesz szükségünk.

FACEBOOK VIDEÓ
Gyapjúval fedett, erős nyakuk és vastag bőrük miatt nem olyan egyszerű vért venni az újvilági teveféléktől. Ez a rövid videó ebben kíván segítséget nyújtani.