Események

Mancsles - Előjelentkezés

2018. július 23. - augusztus 5.

Esemény a Facebookon

Mancsles

Macskagazdik, csatlakozzatok a #Mancsles-hez!

Az első hazai #Mancsles során a házimacskák mellső végtag preferenciáját mérjük fel, azaz az emberi jobbkezesség, balkezesség és kétkezesség analógiájára arra vagyunk kíváncsiak, macskáitoknak van-e domináns mellső mancsa és ha van, ez összefüggésbe hozható-e bizonyos tényezőkkel (pl. a macska nemével, személyiségének bizonyos vonásaival). A vizsgálathoz nem kell sehova elvinni a cicát! Az állatot otthon, bizonyos (később részletezett) mindennapi helyzetekben kell megfigyelnetek, majd - egy online kérdőívet kitöltve – ezen megfigyeléseiteket rögzíteni és beküldeni.

A felmérés során csak a macskákra vagyunk kíváncsiak, személyes adatokat NEM gyűjtünk (tehát e-mail címeket sem), az előírt megfigyelések elvégzése és az eredmények online űrlapon történő beküldése névtelen és önkéntes. A #Mancsles kiértékelését és a téma elemzését a Debra 24 honlapján nyilvánosan fogjuk közzétenni.

A felmérés során a gazdik és a Debra 24 között történő kommunikáció Facebookon, egy erre a célra létrehozott zárt csoportban (Mancslesők) zajlik. A Facebook szabályozására tekintettel a felmérésben részt vevő macskagazdik alsó korhatára 13 év.

Statisztikai okokból, továbbá, mivel szeretnénk a hazai felmérés eredményeit más országban végzett hasonló célú felmérés eredményeivel összehasonlítani, minimum 100 macskagazdit szeretnénk a #Mancsles-be bevonni. Ezért hálásan köszönjük, ha macskás ismerőseid figyelmét felhívod erre a felmérésre.

HA SZERETNÉL RÉSZT VENNI A FELMÉRÉSBEN,CSATLAKOZZ A MANCSLESŐKHÖZ!


Mozduljunk gazdi! - II. Májusi Kihívás

2018. május 1-31.

Esemény a Facebookon

II. Májusi Kihívás

2018. májusában ismét megrendeztük kampányunkat a társállatokkal való minőségi együtt töltött időért, immár második alkalommal. 

Posztjainkkal igyekeztünk a gazdikat inspirálni, hogy rendszeresen töltsenek aktív, minőségi időt kedvenceikkel, kizárólag egymásra figyelve. 

A szabályok egyszerűek voltak:

  1. Séta, sport, játék és idomítás egyaránt (és kombináltan is) választható.
  2. A foglalkozásnak minimum 60 percesnek és egybefüggőnek kell lennie.
  3. Figyelmednek aktívan és kizárólagosan az állatra és a közös tevékenységre kell irányulnia. Tévézés, telefonbizgetés, emberekkel trécselés stb. esetén elbuktad a kihívást.
  4. A foglalkozás során valami újat kell felfedeznetek és/vagy tanulnotok.

A II. Májusi Kihíváshoz kapcsolódó posztok megtekinthetőek az esemény Facebook oldalán, a beérkezett teljesítések a 2018-as Büszkeségalbumban.

Köszönjük mindenkinek a részvételt az II. Májusi Kihíváson! Szeretnénk külön köszönetet mondani azoknak, akik a teljesítésükről beszámolót is küldtek részünkre. 


BlackPets - A fekete szép!

2017. október 1-31.

Esemény a Facebookon

BlackPets

Fekete bárány, fekete macska? Fekete kakas, fekete kutya?
A babonák ideje lejárt!

2017. októbere - az Állatok Világnapjához kapcsolódóan - a Debra 24-nél a fekete háziállatokról szólt. Napi #BlackPets posztjaikkal október elsejétől egészen halloweenig kampányoltunk a fekete állatok hátrányos megkülönböztetése, a velük kapcsolatos negatív sztereotípiák ellen; emellett volt móka, játék, kihívás és verseny - természetesen sok-sok-sok feketeséggel. (Külön virtuális baromfiudvarunk is volt a fekete szárnyasok számára, úgy ám! 

Köszönjük a #BlackPets közösség tagjainak, hogy aktívan követték a virtuális megmozdulást és terjesztették a fekete állatok jó hírét.

Nagy örömmel fogadtuk virtuális rendezvényünkön az amerikai Pet Chicken közösség tagjait és bemutatott fekete társmadaraikat.

Szeretnénk köszönetet mondani annak a 9 állatvédő, állatmentő szervezetnek*, akik partnerként voltak jelen az eseményen. Fekete állataik saját albumot kaptak a kampány során, így az esemény követői ajándékot küldhettek a számukra szimpatikus menhelyi állat számára.
A résztvevők segítségével sorsoltunk is ebből az albumból. Jackson (az Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány gondozásában álló kutya) nem csak a nyereményünkkel gazdagodott, de gazdára is talált a kampány ideje alatt, így kétségtelenül ő lett a legmázlistább #BlackPets védenc!
A szerencsés kisfickó mellett a Siófoki Állatvédő Alapítvány snauzerét, Adát is megajándékoztuk, aki nyereménycsomagját a legtöbb begyűjtött szimpátiaszavazattal érdemelte ki.

Köszönjük továbbá a kampányt támogató két kreatív műhelynek (Állati Ajándék, Vacogi-táska műhelye) az általuk felajánlott, a résztvevők között kisorsolt nyereményeket. 

Partnereink voltak:
"Állat és Ember" Állatvédő Egyesület
Befogad-lak Törökszentmiklósi Állatvédő Alapítvány
Elek-Ágh Állatmenhely Alapítvány Tököl
Etyeki Állatvédő Egyesület
Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány
Kira Völgységi Kutyamentő Egyesület
Komlói Állatvédő Egyesület
Sárvár és Kemenesalja Mentett Kutyáiért Alapítvány
Siófoki Állatvédő Alapítvány

(A #BlackPets posztok az esemény Facebook oldalán megtekinthetőek.)


Mozduljunk gazdi! - I. Májusi Kihívás

2018. május 1-31.

Esemény a Facebookon

I. Májusi Kihívás

2017. májusában rendeztük meg első kampányunkat a társállatokkal való minőségi együtt töltött időért. 

Napi posztjainkkal igyekeztünk a gazdikat inspirálni, hogy rendszeresen töltsenek aktív, minőségi időt kedvenceikkel, kizárólag egymásra figyelve. 

A szabályok egyszerűek voltak:

  1. Séta, sport, játék és idomítás egyaránt (és kombináltan is) választható.
  2. A foglalkozásnak minimum 60 percesnek és egybefüggőnek kell lennie.
  3. Figyelmednek aktívan és kizárólagosan az állatra és a közös tevékenységre kell irányulnia. Tévézés, telefonbizgetés, emberekkel trécselés stb. esetén elbuktad a kihívást.
  4. A foglalkozás során valami újat kell felfedeznetek és/vagy tanulnotok.

Az I. Májusi Kihíváshoz kapcsolódó posztok megtekinthetőek az esemény Facebook oldalán, a beérkezett teljesítések a 2017-es Büszkeségalbumban.

Köszönjük mindenkinek a részvételt az I. Májusi Kihíváson! Szeretnénk külön köszönetet mondani azoknak, akik a teljesítésükről beszámolót is küldtek részünkre.