Kamu a bajuszkímélő etetőtál

Szerző: Debra 24 | Dátum: 2019. január 29. 16:56

Hazai állatfelszerelés üzletekben és webáruházak kínálatában is terjed az ún. „bajuszkímélő” etetőtál, mely termék egyetlen áltudományos cikkből mára akkora trenddé nőtte ki magát, hogy ismert állateledel gyártók is sietve piacra dobták „saját fejlesztésű” verzióikat.

Hülyeségnek hülyeség, de kárt nem tesz a macskában, szóval ha a vevőnek ez kell, hát vegye meg a miénket, nem igaz? – ha nem is pontosan ezekkel a szavakkal, de ez a mondat vélhetően elhangzott nem is egy termékmarketing osztály meetingjén.

Aki pedig az áltudományos életérzés domborlogózott, rozsdamentes manifesztációit nem hajlandó megfizetni, manapság már pár száz forintért fröccsöntött kivitelben is hozzájuthat eme nélkülözhetetlen termékhez.

Nélkülözhetetlenségét pedig manapság igen nehéz kétségbe vonni, miután a New York Times 2017-es cikkének kritikátlan átvétele nyomán ömlik az interneten az információ az új „felfedezésről”. Hiába tiltakozott annakidején tényfeltáró cikkében a Boston Magazine, hiába adott ki állásfoglalást a kérdésben az egyik legismertebb amerikai állatorvosi hírportál, a dvm360.

De mi a probléma ezzel a termékkel, azon túl, hogy marhaság az ár-érték aránya nem a legmegfelelőbb? Miért és mikor NE vegyünk „bajuszkímélő” tálat?

  1. Ha a meglévő tálból is problémamentesen eszik az állat.
  2. Ha az állatnak adott táplálék összetételén és minőségén több javítani való van, mint az etetőtálon.
  3. Ha az új etetőtálat sem fogjuk tisztán tartani és rendszeresen fertőtleníteni (és ezzel elősegítjük a macska akne kialakulását).
  4. Ha a macskánknak megváltoztak a táplálkozási szokásai, pl. kevesebbet eszik, válogat. Ez ugyanis olyan tünet, amely nem etetőtál cserét, hanem állatorvosi kivizsgálást igényel (például mert a macskánk éppen készül elveszíteni az összes fogát).
     

További macskaságok

 CIKK   Gyakorold velünk a macskák fájdalomjeleinek felismerését!

 CIKK   Ellenjavallt nyugtatószerek tűzijáték idejére

 CIKK   Jó szándék, rossz gyógyszer - Macskák

 CIKK   Az ionofor mérgezés megelőzése

 CIKK   Kamu a bajuszkímélő etetőtál

 CIKK   Kutyaoltás. Cui bono?

 FACEBOOK POSZT   Új felfedezés - Hepadnavírus házimacskákban

 CIKK   Mivel etetsz te engem?

 FACEBOOK VIDEÓ   Az összecserélt bolhairtó