Állatorvosi ügyelet

Névadónk, Debra története által inspirálva célul tűztük ki az állategészségügyi ügyeleti rendszer működésének megismerését. 2015-ben Baranya megyével kezdtük a sort, 2017. karácsonyától pedig Facebook oldalunkon már mind a 19 megye és a főváros ügyelő, illetve készenlétis állatorvosainak elérhetőségét közöljük egy hetente frissülő albumban. Ügyeleti igények felmérését végezzük továbbá olyan megyékben, ahol jelenleg nincs bárki számára elérhető 0-24 órás ügyelet.

Nature

Állatorvosi ügyeletek
19 megyében
és a fővárosban

Facebook album megnyitása

A témában írt cikkeink

CIKK
Ez most akkor vészhelyzet, vagy sem? Hívjam az ügyeletet, vagy sem? Rövid cikkünk e dilemmában kíván gyors segítséget nyújtani. Megtudhatod továbbá, mi az a 6 dolog, amellyel már jóval a baj bekövetkezte előtt foglalkoznod kellene; egyben ellenőrizheted, jelenleg mennyire vagy felkészülve saját állatod megmentésére.

CIKK
Az állatok orvosi ellátása a jelenlegi járványügyi helyzetben is kiemelt fontosságú. Ahhoz, hogy az állategészségügyi ellátás folyamatossága biztosítva legyen, elkerülhetetlen a járványvédelmi szabályok fokozott betartása. Az alábbi, általános érvényű instrukciókat, kérjük, minden állattartó vegye komolyan. Felelős döntésekkel, fegyelmezett viselkedéssel óvjuk az állataink egészségügyi ellátását végző orvosok, asszisztensek egészségét.

FACEBOOK POSZT
Mint ahogy arról október végén tájékoztattunk, Szombathely után újabb nagy vidéki állatkórház roppant meg az ügyelet túlterhelése miatt. A korábban folyamatos működésű Nyíregyházi Oktató Állatkórházban az éjszakai ügyeleti ellátás 2020. január 1-vel MEGSZŰNT.

CIKK
A decemberi ünnepek környékén - mint a szolgáltató szektorban általában - az állatorvosi rendelők is ünnepi nyitva tartás szerint üzemelnek, ami a gyakorlatban ünnepi zárva tartást jelent. Kattints és ellenőrizd négy pontos listánkkal, felkészültél-e az akár 16 napig tartó ellátási szünetre.

CIKK
Az ügyeleti zombinfók lépten-nyomon ráakaszkodnak az emberre. A sürgősségi ellátásra szoruló állat idejét zabálják, pihenő állatorvosok idegein táncolnak. Hogyan védekezhetünk ellenük?

CIKK
– avagy rövid, ámbátor a „csak!” érvet jócskán meghaladó értekezés arról, miért választottuk a képformátumot az ügyeleti információk közreadására.

Felmérések

Somogy megye

2017. szeptember 10-én kezdeményeztük somogyi állattartók állatorvosi ügyelet iránti igényeinek felmérését. 2018. január 15-ig – 4 hónap alatt – 1089 darab, hiánytalanul kitöltött, feltételeknek megfelelő kérdőív érkezett be interneten keresztül. Eredmények megtekintése

Baranya megye

2015 nyarán kezdeményeztük baranyai állattartók állatorvosi ügyelet iránti igényeinek felmérését. 2015. november 1-ig – 4 hónap alatt – 1238 darab, hiánytalanul kitöltött, feltételeknek megfelelő kérdőív érkezett be interneten keresztül. Eredmények megtekintése

Nature

Felhívás ügyeletet / készenlétet vállaló állatorvosok részére

Részletek