Elsősegély

CIKK
Tudtad, hogy attól függően, hol laksz, akár több mint negyed órát kell várnod a mentő kiérkezéséig? Az állatorvosi ügyelet helyzetéről meg már ne is beszéljünk. Tarts velünk és még ma összerakunk együtt egy filléres elsősegély csomagot, mellyel baj esetén már tudsz mit kezdeni - és melyet később, ha anyagi lehetőségeid engedik, lépésenként is tudsz bővíteni.

CIKK
Az utolsó trimeszterben járó kiskérődzők energiahiányra visszavezethető, kezelés nélkül sajnos rendkívül magas halálozási aránnyal járó megbetegedésével, a vemhességi toxémiával, valamint e betegség korai felismerésének és kezelésének korszerű lehetőségeivel foglalkozunk részletes cikkünkben.

CIKK
A hőmérő leginkább akkor kerül elő, ha lázat gyanítunk, pedig kérődzőknél gyakran fordul elő kórosan alacsony testhőmérséklet (hipotermia) is, mely különösen az újszülött állatok esetében hamar végzetessé válhat. Cikkünkben igyekszünk átadni mindazt a tudást, amely a hipotermia felismeréséhez és a gyors segítségnyújtáshoz szükséges lehet.

FACEBOOK VIDEÓ
A nyulak élete nem csak játék és mese! Hallottál már az E. cuniculiról? Az Encephalitozoon cuniculi egy mikroszkópikus méretű egysejtű gomba. Obligát parazita, leggyakrabban az agy, a gerincvelő és a vese sejtjeit fertőzi meg. Ha a videóban felsorolt tünetek bármelyike jelentkezik a nyuszidnál, haladéktalanul fordulj vele állatorvoshoz!

FACEBOOK VIDEÓ
Bár az ellési hipokalcémia más állatfajok esetén is előfordul (akár szoptató kutyáknál is!), rövid videónkat elsősorban a tejelő szarvasmarhafajtákat tartó gazdáknak, illetve a vidéki praxisba készülő, leendő állatorvosoknak ajánljuk.

FACEBOOK VIDEÓ
Kutyának, baromfinak, unikornisnak stb. való bolhairtóval és egyéb külső élősködő elleni szerekkel nem kezelünk macskát. Kérjük, ebben a kérdésben ne az ismerősök és tekintélyemberek tanácsaira, hanem csak és kizárólag a készítmény használati utasítására hagyatkozzatok. A videót egy állatorvos készítette, akinek idős ügyfele véletlenül összekeverte a kutya és a macskák bolhairtóját. A felvételen látható cicák nem dideregnek, a rájuk nézve veszélyes hatóanyag idegméregként izomgörcsöket, epilepsziát okozott.